Neovletta & Abelonelle är samma sak...

Idag när jag var på apoteket för att hämta ut hostmedicinen som jag fick på recept så tänkte jag passa på att hämta ut p-piller för det receptet går ut imorgon. Då sa hon recepttanten att de inte hade några Neovletta (som jag har) inne, men de hade Abelonelle istället. Det är tydligen exakt samma sak. Mer än jag visste. Jag frågade hur de kan vara samma men heta olika (för det känns konstigt när det kommer till p-piller) och hon sa att patenten på Neovletta har gått ut så nu får alla göra Neovletta men de får inte heta samma sak. Jaa då vet man det. Så alla som får recept på Neovletta får hämta ut Abelonelle också.


Abelonelle


Cocillana-Etyfin, min kära hostmedicin. Starkt, får typ inte köra bil och inte dricka alkohol i samband...

KOMMENTARER
Sänt av: Nathalie Nyrén

Tack så mycket :D

2011-10-04 @ 20:39:22
URL: http://nathalienyren.se
Sänt av: E M M E L L Y

sv: Haha :P

2011-10-04 @ 21:15:14
URL: http://emmellys.blogg.se/
Sänt av: maria

bästa hostmedicinen!



Natti

2011-10-04 @ 22:45:24
URL: http://iahoglund.blogg.se/
Sänt av: Becca

Det är likadant med mina p-piller. Jag har vanligtvis Trionetta 28 men fick ut piller med annat namn, men ändå samma sak... De kanske inte tänker på att söka om patenten?



Ha en bra dag!

2011-10-05 @ 08:52:02
URL: http://isladebecca.blogg.se/
Sänt av: Linda

Bra att du fick medicin till hostan :-) och lite konstigt ju att samma p-piller heter olika haha :D

2011-10-05 @ 20:21:54
URL: http://thepainoflove.devote.se
Sänt av: Emilie L

Exakt så sa "recepttanten" till mig också, och jag fick Abelonelle istället för Nevoletta. Dock började jag bli sjukt dålig i magen av dessa, jag fick höra att det inte skulle finnas någon skillnad alls mellan dessa två p-piller, men jag låg hemma i veckor med magsmärtor och illamående. Och ingen läkare hittade något fel. Tillslut slutade jag ta mina p-piller också, för dom spydde jag bara upp på slutet, och helt plötsligt, som en blixt från en klar himmel, så mådde jag bra igen! Tänkte bara höra om du också känt av någon förändring av detta byte, eller om jag kanske var extremt känslig :)

har föresten skrivit ett inlägg om det nya p-pillret Zoely som just kommit till Sverige, knappt några hormoner eller annat skit i alls, jag är supernöjd med dessa, och jag mår inte illa av dom heller (för en gångs skull) haha! :P

Ha en fortsatt bra kväll! :)



http://emilielind.blogg.se/2012/march/knapra-knapra.html

2012-03-29 @ 21:56:56
URL: http://emilielind.blogg.se/

Kommentera här:

Ditt namn:
Spara dina uppgifter till nästa gång?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din webbplats:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0