USA-resan 110418 - 110502 (Allmän fakta)

Tidigare när jag hade frågan "Har du eller ska du utomlands i sommar?" och mitt eget svar var USA så fick jag många frågor om vart vi var, vilka jag åkte med, vad vi gjorde och så vidare. Hade faktiskt planerat att skriva om det och lägga ut bilder. Har ju trots allt en kategori som heter just Resor.

Som det står i rubriken så åkte vi 18 april och var hemma igen 2 maj. Vi var alltså borta i två veckor. Det var en helt underbar resa!♥ Vill tillbaka! Jag åkte med min mamma, hennes man och hans två döttrar. Det var en kombinerad bröllopsresa och 40-årsresa. Mamma och hennes man stod för hela kalaset! Vi gjorde inget speciellt; vi solade, badade, shoppade och levde livet.

Vecka 1:
Miami Beach, 2 nätter
Marathon, 3 nätter
Fort Lauderdale, 1 natt

Vecka 2:
Karibien-kryssning på världens (just nu) största båt med stopp på:
Haiti
Jamaica
Mexico

På vägen dit mellanlandade vi i Paris och på vägen hem mellanlandade vi i New York. Anser verkligen inte att jag har varit där för det men har i alla fall sett deras flygplatser ;-)








Lite allmänna bilder från resan. Kommer göra egna inlägg för varje ställe vi var på med bilder därifrån.

TÄVLING I SAMARBETE MED STYLEGIRL.SE!

Nu ni, mina fina läsare, har jag en tävling i samarbete med Stylegirl.se. Det ni kan vinna är 2 valfria smycken. Det låter väl inte så dumt eller? :-) Läs vad ni behöver göra längre ner och sätt igång och anmäl er nu!


*Klicka på bilden för att komma till deras sida*

Reglerna är:» 1 lott för att kommentera i detta inlägg att ni är med «
» 2 lotter för att skriva om det på sin blogg/hemsida och länka till detta inlägg «
» 3 lotter för att gilla Stylegirl.se på facebook «
» Tävlingen pågår till och med nästa söndag, alltså 7 augusti. «
» Ju fler lotter, desto större chans att vinna! «

Kom ihåg att skriva eller skicka länk till mig om du har antingen skrivit om detta på din blogg eller gillat Stylegirl.se på facebook så jag vet hur många lotter ni ska ha :-)



[Kommentarer som inte har med tävlingen att göra hänvisas till andra inlägg]
[Kommentarer som inte har med tävlingen att göra kommer ej att publiceras]


Anmäl er nu!

31 juli 2011

Godmorgon! Usch, så trött jag var i morse. Har varit trött hela veckan. Lagt mig för sent och gått upp för tidigt. Får försöka lägga mig i tid den här veckan så man har lite mer energi om dagarna.
Idag är det sista juli. Imorgon är det augusti. Redan. Det går alldeles för fort. Sommaren är nästan slut och hösten är snart här. Lite tråkigt tycker jag. Sommaren går alltid för fort...

Nu mina älskade läsare är det så att jag har en liten överraskning till er. Det är en tävling i samarbete med en onlinebutik som jag verkligen tror att ni kommer tycka om. Ska bara göra i ordning en bild och lite sånt, sen lägger jag upp det. Håll utkik!

Våran soffhörna!

Jag har gjort en ny kategori, Inredning, och tänkte lägga ut första inlägget i den kategorin nu. Det får bli på våran soffhörna. Har städat och plockat idag så den ser äntligen ut som den brukar. Har varit lite lata sen vi hade inflyttningsfesten för två helger sen.
Kategorin kommer, som namnet antyder, handla om inredning. Både bilder och fakta om min (och Andreas) egen inredning samt bilder och fakta om saker jag skulle vilja ha eller bara tycker är fina. Älskar inredning.


Helhetsbild. Ser lite av matplatsen, kommer komma ut bilder på den med så småningom.


Lamporna över soffbordet.


Min "ljusbricka" på vardagsrumsbordet. Har tänkt byta ut kistan mot en blomma vid något tillfälle. Älskar duken också.


Kuddarna i ändarna.


Min älskade vita filt i ena änden.


Min sköna silvriga filt i andra änden.

Soffan - Tumbo Möbler
◊ Soffbordet - Auktionsfynd
◊ Mattan - Auktionsfynd (ej använd)
Lamporna - IKEA
◊ "Ljusbrickan" - Loppis/auktionsfynd
◊ Duken - Farmor som köpte till min gamla lägenhet
◊ Svarta kuddarna - Mamma som köpt
◊ Vita kuddarna - Farmor som gjort av en gammal duk
◊ Vita filten - Auktionsfynd (handgjord)
◊ Silvriga filten - Chilli (present)

Älskar att blanda gammalt och nytt som ni ser :-)

Det ska sitta tavlor över soffan också, har bara inte hittat några jag vill ha. Vill ha två stora tavlor. Fina. Hoppas jag hittar några snart, ser så himla tomt ut just nu.

30 juli 2011 - Kvällen igår

Hejsan, hejsan. Idag fick jag sova ut lite. Sov till kl. 10. Eller inte riktigt, men gick inte upp ur sängen förrän då. G.T. och jag låg och slöa lite tills vi orkade röra på oss. Vart är det fina vädret som vi skulle få idag? Inte här i alla fall...

Igår kväll var det tacos och soffmys med Andreas som gällde. Mysigt. Han jobbar hela helgen den här helgen också. Lite tråkigt. I september ser det ut som att han bara kommer jobba varannan helg, och inte alla helger som det är nu. Känns bra!





Sista bilden är rätt suddig men jag var jättehungrig så orkade inte kämpa för en bra bild. Ville bara slänga i mig maten, haha. Riktigt gott var det i alla fall.
Hur såg er kväll ut igår då? :-)
Vad ska ni göra för skoj idag? :-)

Själv ska jag antagligen på fest, men blir det inget med det så får vi se om jag antingen är med någon/några eller om jag lurar med mig Andreas ut till antingen pappas och deras sommarstuga eller farmor och farfars!

Dagens outfit 110729



Svart långt linne - JC → Blå stickad/virkad (?) tröja - H&M → Svarta leggings - BikBok

Anledningen till att jag står på knä är för att vi inte har satt upp spegeln än. Vi är inte säkra på vart vi ska ha den. Plus att jag ska måla den svart. Får inte med hela mig om jag står upp, därför jag har suttit på en del outfit-bilder tidigare :-)

Lunch med farsgubben

Pappa ringde idag strax innan lunch för att berätta svaret på en grej som vi har undrat. Haha, nu förstod ni massor va? ;-) Orkar inte gå in på det, det var inget intressant. Hur som helst så blev det bestämt att han skulle plocka upp mig så skulle vi åka och luncha. Trevligt. Han var på väg hem och åkte förbi där jag jobbar på vägen. Vi åkte till en kinarestaurang där de hade lunchbuffé. Gott, gott. Inte så förtjust i kinamat egentligen, men buffé funkar. Kan man plocka på sig lite allt möjligt. Alla olika nudlar och sånt smask!


Bild från Google.se.

Fredag idag, så hur ser era helgplaner ut? :-)

29 juli 2011

Hallå! Idag var det verkligen inge roligt väder. Inte här i alla fall. Regnar och har sig.
Igår strax innan jag slutade så gjorde jag illa mig på min lilla hand. Slog i toarullshållaren. Det är en sån där metallaktig hållare med piggar på för att pappret ska gå av. Slog ner handen på de där piggarna, gjorde jätteont! Började blöda och grejer. Så himla liten toalett.
Syns inte så mycket på bilden men. (Klicka för större)



Tänkte slänga ut en bild på min söta födelsedagspresent jag fick av Andreas när jag fyllde (7 juni). Jag hade sagt att jag ville ha en sån bara i förbifarten vid något tillfälle. Visat den och sagt hur söt den var. Sen när jag fyllde fick jag den :-)


Min söta "lilla" spargris! Den är ganska stor, vet inte om det syns. Köpt på Dimoda.

Dagens outfit 110728




Ljusa jeansshorts - Ärvt → T-shirt - H&M → Levi's-skärp - Ärvt

Såg nästan lite ledsen ut på sista bilden, haha. Men men :-)

Göteborg?

JAG HAR ETT PROBLEM... En i min gamla gymnasieklass bor numera i Göteborg. Hon har bjudit dit oss för att komma och hälsa på. Vi är fyra som tänkt åka. Jag vill så gärna åka. Är jättesugen, men jag har egentligen absolut inte råd. Fick ju bara lön för två veckor den här månaden. För de pengarna ska jag tanka bilen (ca 1800 - 2000 kr om man räknar med det jag tankade i tisdags), jag ska betala mat, jag ska ge Andreas 1000 kr för hyran (har inte råd med mer). Andreas har betalat nästan allt de senaste månaderna så därför sa jag nu när jag fick lite pengar att jag skulle stå för maten den här månaden. Eftersom han är så underbar och snäll som han är så sa han att jag ska åka om jag vill och att han får lägga ut för mat och sånt sen när mina pengar är slut men det känns inte rätt. Han har försörjt mig tillräckligt i sommar känner jag. På grund av pengabristen så lutar det nog åt att det inte blir något. Känns bara som att jag kommer missa så mycket. Önskar man hade mer pengar så man kunde göra precis vad man ville...
Ska fundera lite till. Sa att jag skulle bestämma mig efter storhandlingen ikväll. Se hur mycket pengar det blir kvar.






Hm, hur göra..?







Gammal bild, ca 1½ år.

Långt inlägg. Mycket text. Rätt tråkigt. Men helt bildlöst fick det inte bli!

28 juli 2011

Godmorgon! För en gångs skull så bloggar jag innan jag åker till jobbet. Har lite tid över. Hur mår ni denna halvfina morgon? :-) Känns som att det skulle kunna bli fint väder idag. Lite tidigt att säga fortfarande. Jag har i alla fall shorts och t-shirt, bild på det får ni lite senare.

Måste bara få klaga av mig lite på vårat nya badrumsskåp...
Det gamla gick sönder, ena "dörren" ramla av när jag skulle stänga den. Har inga bilder på det gamla, men det var ett sånt där bra med spegeldörrar. Alltså att dörrarna hade speglar på båda sidorna så man kunde titta åt alla möjliga håll och kanter. Bakifrån, framifrån, från ena sidan, från andra sidan... Och vad får vi i stället? Jo ett sånt där tråkigt med skjutdörrar! Plus att det är mindre än det gamla... Var redan fullt som det var.



Så här ser det nya tråkiga badrumsskåpet ut. Devastating...

Vet att det här är ett riktigt i-landsproblem, men för det första så bor jag i ett i-land så det är svårt för mig att ha andra problem och för det andra så är jag inte helt seriös. Det hoppas jag att ni förstår :-)

Dagens outfit 110727



Jeansshorts - USA → Roxy t-shirt - USA → Väst - H&M

Var väldigt längesen jag hade luggen uppsatt sådär för övrigt. Tror senast var nyår 2008/2009 eller något sånt. Fast då var det lite mer volym på luggen festen till ära, haha.

Min smyckeslåda!



Så här ser min låda med smycken/accessoarer ut. Måste fixa till den någon dag, men var tvungen att göra något provisoriskt. Ska köpa någon "indelare"/"uppdelare" eller vad det kan tänkas heta. Man ser ungefär häften av de lådorna som är längst in, lådan går inte att dra ut helt. Men men, så här ser det ut i alla fall. Intressant, eller hur? ;-)

27 juli 2011 - Tangled

Good morning sunshines!
Igår somnade jag till en film som jag har somnat till väldigt många gånger; Tangled. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den sen den kom, haha. Jag älskar den. Tycker den är hur bra som helst. Älskar Rapunzel, älskar Eugene, älskar kameleonten och jag älskar hästen!





Ambitiöst med egentagna bilder. Ni får leva med att blixten syns på alla bilder.

OCH denna film ska ses på engelska!

Fråga till er läsare!

Har du eller ska du åka

utomlands i sommar?

-Själv var jag i USA i april-maj :-)

Dagens outfit 110726





Leggings med knappar - Cubus → "Klänning" - Lindex → Vit skjorta - H&M

26 juli 2011

Godmorgon! Precis ätit frukost på jobbet. Gott! Hur mår ni idag? :-) Själv mår jag toppen, förutom att jag är så grymt shoppingsugen! Känns som jag knappt har shoppat nånting den här sommaren. Förra sommaren och i stort sett alla somrar innan det har jag shoppat som en galning. Så går det när man flyttar hemifrån när man är fattig student. Då får man inga kläder :-o De få pengar man får går till annat. Visst jag har shoppat den här sommaren också, men inte mycket. Fick ju lön igår, som de flesta, men kan nog bara lägga kanske 500-700 på shopping. Var ju bara lön för två veckor så blev inte rik direkt... Sorgligt.

The Pretty Reckless - Islands/Love The Way You Lie (Acoustic)



Tycker den här är riktigt bra! Nördat den flera dagar nu. The Pretty Reckless har ju varit mina favoriter i några månader nu. Lite sen, jag vet. Men älskar dem! Riktigt bra cover om ni frågar mig. Den är lite låg, så kan hända att ni får höja ljudet.

Dagens outfit 110725



Svarta stuprör, Crocker - JC → Grönt linne - JC → Tröja - H&M

25 juli 2011 - Svar på kommentarer

Godmorgon! Idag är det 25:e, vilket betyder lön. Wiie. Så skönt att äntligen få egna pengar. Jag går ju i skolan så har inte fått några pengar i sommar så Andreas har fått betala allting. Har känts sådär. Därför känns det underbart nu när jag har börjat sommarjobba och fått min första lön. Egentligen skulle jag inte ha fått lön förrän augusti eftersom jag började jobba nu i juli, men hon på ekonomin frågade om jag ville ha lönen för juli i juli och lönen för augusti i augusti eftersom vi vet hur många timmar jag kommer jobba. Det ville jag gärna! Så därför fick jag lön idag. Visserligen är det bara för 2 veckor, men det är mycket mer än ingenting så jag är helnöjd!



Har fått flera kommentarer med folk som undrar hur länge jag har bloggat, så tänkte skriva ett allmänt svar här på bloggen; Jag har egentligen bloggat sedan 2009. Men jag hade nyligen ett uppehåll på ett år av olika anledningar, bland annat tidsbrist. Jag började blogga igen förra söndagen, alltså den 17 juli. Så jag har bloggat i lite drygt en vecka :-)

Sedan har jag fått frågan om man kunde få se mina örhängen jag hade på den här bilden lite närmare. Självklart kan man få det, så tänkte slänga ut bilder på dem:


Inte helt lätt att få bra bilder på dem. Örhängena är från H&M, de har nyligen blivit borttagna från deras onlineshop.

Min klädkammare!

Eftersom det varken blev någon "Dagens outfit" igår eller idag så tänkte jag istället slänga in två bilder på min klädkammare där jag har en del av mina kläder. Inte direkt jättestor, men många lägenheter har ju bara vanliga garderober så jag är nöjd! Plus att den är mycket större än en jag hade i en annan lägenhet förut. Den här kan man trots allt gå in i och byta om i.




Lite stökigt, och ligger lite saker som inte ska vara där egentligen men vi är inte klara med all uppackning och så sen vi flyttade in. Självklart fick jag "den långa" sidan, haha. Andreas visste att det inte var någon idé att tjafsa ;-)

Min "lilla" bebis!

Som jag nämnde i frågestunden så har jag en katt, G.T. Han är en Maine Coon på snart 3 år. Tänkte lägga ut lite bilder på hur stor han är. Han är, som sagt, snart 3 år och han ska växa tills han är 5.




Tagna 110325 (vet att jag ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig men...)


Ligger med mig i soffan nu :-)

24 juli 2011

Godmorgon! Hur mår ni? :-)
Själv mår jag toppen. Har precis ätit frukost och sitter och tittar på Britain's Next Top Model / Top Model England, det är maraton på 3:an. Det var det igår med så jag hänger med ganska bra tycker jag (hela säsong 2 på 2 dagar). Det är faktiskt rätt bra, ganska likt America's Next Top Model. Det finns ju ett i Australien också, det tycker jag inte om. Det känns mer "b" på något sätt. Har i och för sig bara sett ett avsnitt så jag kanske inte ska uttrycka mig.



Igår så var jag på fest hos en vän. Första gången jag var hemma hos honom och jag har känt honom i flera år, haha. Eller jag har varit i hans hall en gång tidigare. Flera som aldrig varit hemma hos honom förut som känt honom lika länge som mig. Lite roligt. Det var riktigt roligt, är nöjd med kvällen. Kom hem 04:15 ungefär. Och Andreas skulle upp cirka en halvtimme senare för att göra sig klar och åka till jobbet. Perfect.
Vad gjorde ni igår? :-)

Norge...







Sänder en tanke till alla drabbade♥





Jag har inte glömt eller missat det om Norge. Vill inte att ni tror att jag inte bryr mig för det gör jag.
Tycker det här är jättehemskt och framför allt är jag chockad. Norge av alla länder, varför? Och det är ju så nära oss, det är vårat grannland. Kan inte fatta att det här har hänt. Det är riktigt, riktigt sorgligt när en massa oskyldiga drabbas.

"Minst 84 dödade i vansinnesskjutning..." /Aftonbladet.se

Bomber, vansinnesskjutningar. Vad är det som händer?
Hoppas att det en dag tar slut på allt det här. Alla attentat av olika sorter överallt i världen. Det måste få ett slut!

23 juli 2011 - Enkelt mattips

Godmorgon. Hoppas att alla mår toppen idag! Det var skönt att få sova ut lite idag. Gick upp runt 9. Skönt!
Igår så gjorde jag en väldigt enkel maträtt på kassler som farmor har lärt mig. Den är snabb, enkel och god. Kan ju inte bli bättre!

Du börjar med att skiva kasslern:


Ni bestämmer själva om ni vill skära bort fettet eller inte. Det blir ju godare smak om fettet får sitta kvar under tillagning och så tar man bort det när man ska äta. Men som sagt, ni gör det ni känner för.

Sedan lägger du skivorna i en smord fom och skivar lite rödlök och lägger på:


Rödlöken gör så att det blir lite mer smak på det hela. Ni behöver ju inte ha just rödlök. Det går ju med någon annan lök eller till exempel paprika.

Efter det så lägger ni på ost så att det täcker:


Nu är det bara att sätta in det här i mitten av ugnen på 225° i 10-12 minuter.

Så här ser det färdiga resultatet ut:


Till det här gjorde vi ris och bearnaisesås. Jag hade egentligen tänkt göra sås i ugnsformen, vilket också är gott. Då har du bara i grädde, mjölk, creme fraishe eller annat och lite goda kryddor. Det blir ju "saft" från kasslern när den är i ugnen så den smaksätter också såsen. Nu hade vi varken grädde, mjölk, creme fraishe eller något annat hemma, därför fick det bli pulverbearnaisesås.

Svar på frågestund!

Som utlovat börjar jag med en liten presentation med lite snabbfakta om mig:

Namn: Oliwia Ahlin
Ålder: 20 år
Bor: I en 3:a i Eskilstuna med min sambo Andreas
Husdjur: Ja en Maine Coon (katt) på snart 3 år som heter Gin & Tonic men kallas G.T.
Tycker om: Kärlek, vänner, familj, MODE, fest, mat, inredning, film m.m.
Tycker inte om: Fisk, fötter, dryga människor, falskhet m.m.

Hoppas det duger, ni får ju veta massor i alla frågor som kommer här nere. Är den ändå något ni saknar/undrar över så är det bara att skriva! Här har ni svaren;

Hund eller katt?
Trots att jag har en katt så säger jag helt klart hund. Tycker i stort sett inte om katter, förutom min egna lilla bebis!

Lägenhet eller bil?
Hm, säger nog lägenhet. Alltid skönt att ha ett hem. Ta sig till olika ställen går alltid att göra på andra sätt än med bil.

Hemma kväll eller borta kväll?
Det där är riktigt svårt. Den ena är ju mysig, den andra är rolig. Men just nu känner jag för bortakväll. Har varit festsugen 24/7 de senaste månaderna, så det är det som gäller för stunden.

Tjejkompisar eller killkompisar?
Killkompisar (förutom de underbara tjejkompisar jag har). Men har alltid haft lättare för killkompisar än tjejkompisar.

Förhållande person eller singel person?
Förhållandeperson.

Diska eller tvätta?
Tvätta, tror jag. Inget av det är speciellt jobbigt tycker jag.

Högklackat eller lågklackat?
Båda, kan inte välja.

Leggins eller strumpbyxor?
Leggings på vår/sommar, strumpbyxor på höst/vinter.

Buss eller Tunnelbana?
Buss, tycker tunnelbana är läskigt.

Max eller MC Donalds?

McDonald’s helt klart!

Banan eller ananas? :)

Ananas, tycker inte om banan.

Vart köper du dina kläder? De är jättefina :)

För det första, tack! :-) Jag köper mina kläder främst på H&M, MQ, JC, VILA samt olika onlinebutiker.

Favoritfärg?

Rosa!

Favorit klädbutik?

Får nog säga H&M just nu, MQ har blivit lite sämre tycker jag. Ofta jag inte hittar något där. Sen, som jag nämnde någon fråga upp, så tycker jag om onlinebutiker och det är då ofta amerikanska företag.

Vad ska en kille ha för klädstil?

Jadu, hur ska man förklara… Jag älskar ju mode, och det gäller även på killkläder. Så killen ska gärna hänga med i modet, men samtidigt klä sig i sådant han passar och trivs i. Alla modetrender passar inte på alla. Och man ska även tänka på att även om det är en trend så behöver det inte vara snyggt.

Vilken kändis skulle du vilja träffa?
Listan kan göras oändlig men… Olsen-tvillingarna. Får säga båda eftersom de trots allt är tvillingar, kan ju inte dissa den ena ;-) Anledningen; de verkar vara riktiga business-women och de är otroligt snygga och inspirerande modemässigt.

Vad är dina mål med livet?
Jag vill ha man, hus, barn, bil, hund och allt det där. Jag vill även ha ett bra arbete som jag trivs med, det tror jag är otroligt viktigt.

Hur ska din "drömprins" se ut?
Jag har ju redan fått min drömprins, Andreas. Han är snygg och söt, är i perfekt längd för mig. Gulligt hår när det får växa ut och bli lite smålångt. Fina tänder är viktigt, och med fina så menar jag att det ska synas att du borstar dem. Är tänderna lite sneda så spelar det ingen roll, men de ska inte vara jättegula och se ut som om de inte blivit borstade på flera veckor.

Döv eller blind?
Döv tror jag. Då kan du ändå se allt fint i världen. Det går alltid att lära sig teckenspråk. Känns som man missar mer om man är blind på något sätt. Tråkigt att aldrig kunna lyssna på musik dock…

Träslöjd eller syslöjd?
Syslöjd.

Vilket smycke tycker du bäst om & varför?

Örhängen kan jag egentligen inte vara utan, känner mig jättenaken då MEN ett snyggt/några snygga armband kan lyfta upp vilken outfit som helst, så blir nog armband.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag håller på att utbilda mig till ekonom, med personalinriktning. Ska läsa arbetspsykologi till exempel. Så något inom det, kanske gruppchef eller projektledare eller liknande.

Vad är det bästa i sommaren?
Sol, värme, bad och att de flesta är på allmänt bra humör. Det händer mycket mer på somrarna och man får en liten känsla av frihet!

Vågar du alltid vara dig själv?
Ja det tror jag nog. Enda jag vet att jag gör ibland med nya människor är att jag håller tillbaka lite. Känner av lite hur folket är och så där innan jag släpper alla hämningar ;-)

Brukar du döma personer lätt?
När jag var yngre var jag väldigt ytlig, men det mesta har växt bort. Jag vill inte vara en person som dömer folk utefter utseende och liknande. Alla förtjänar en chans. Men jag är inte perfekt, så jag har tyvärr mina moments då jag dömer folk för fort. Men jag blir bättre och bättre.

Hur lång är du?
1, 56.

Hur mycket väger du?
49-50 kg kanske.

Vilka är dina förebilder?
Modemässigt är det kändisar som Taylor Momsen, Olsen-tvillingarna, Lauren Conrad m.fl.
Förebilder i hur man ska vara och bete sig så säger jag mamma och pappa. Deras åsikter tillsammans får en ofta att fatta väldigt bra beslut!

Vad har du för framtids planer?
Lite liknande fråga längre upp men jag vill ha ett bra jobb som jag trivs med. Sen så vill jag ha man, barn, fint hus, bil, hund och så vidare.

Tycker du att din blogg är speciell? I så fall vadå?
Känns inte rätt att själv svara på om den är speciell, känns lite konstigt att tycka det om sin egen blogg. Däremot så försöker jag se till så att den aldrig är tråkig och så skriver jag om det jag tycker om (mode till exempel).

Har du några fobier? I så fall vad?
Jag har fobi för fötter, spindlar och ormar.

Tror du på evig kärlek?
Jag vill tro på det.

Vad är din ''baktanke'' med bloggen? Alltså, varför började du blogga från första början?
Anledningen till att jag bloggar är för att jag tycker det är kul, vilket var det som fick mig att börja. Jag älskar responsen och kommentarerna, då får man känslan av att folk uppskattar min blogg och det är nog det allra roligaste. Det är även skönt att få skriva av sig. Roligt om man kan inspirera folk på olika sätt.

Vilket politiskt parti håller du på?
Är inte ett dugg insatt i politik. Ska bli det någon dag, men just nu har jag ingen lust.

Är du religiös? I så fall vilken religion?
Jag är inte religiös.

Vem föredrar du Edward eller Jake?:D<3
Edward, men älskar Jake i vargformen!

Hur gammal är du?
Jag är 20 år.

Vilken modetrend skulle du aldrig haka på?? :)
Haremsbyxan! Hatar dom! Förlåt om det är någon som läser det här och älskar dem, men det är något jag aldrig skulle ta på mig.

Vad tycker du en bra blogg ska innehålla? :D
Bra, intressanta inlägg. Bilder är ett måste. Däremot tycker jag inte om när det för mycket bilder heller. Då blir det bara jobbigt och långdraget att titta på alla. Nej lagom ska det vara. Sedan tycker jag att en blogg ska ha kategorier och fler ämnen. Lite variation helt enkelt. Självklart kan man ha valt en ”inriktning” men det går ju att slänga in något annat då och då.

Vad hade du valt rik och halv lycklig eller fattig och över lycklig! :D
Jag hade valt fattig och överlycklig!

Har du något djur?
Jag har en katt

Favoritartist?
The Pretty Reckless, Daughtry, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Christina Aguilera (otrolig röst) m.fl.

Vilken hundras om du får välja?
Leonberger är min absoluta favorit.

Vad köper du för klackskor höga?
Fattar inte riktigt. Undrar du om jag köper höga klackskor? I så fall är svaret lagom höga. Har några högre och några lägre. Köper främst skor för utseendet och inte höjden på klacken :-)

Vad gillar du för klackskor?
Jag gillar alla möjliga sorters klackskor. Är ju roligast om man har massa olika.

Vad köper du för höst/vinterskor?
På höst/vintern vill jag ha kängor eller snygga stövlar. Förra året hade jag MC-boots till exempel.

När vill du ha barn vilken ålder?
Jag vill ha barn när jag är mellan 24-26 år, beroende på hur livssituationen ser ut.

Vill du gifta dej?
Ja nu för tiden vill jag det. Ville inte det för några år sen men har ändrat inställning.

Vad köper du för kläder?
Jag köper kläder jag tycker är snygga, hehe. Vet inte riktigt vad jag ska svara. Tycker om mode så köper det som är modernt och snyggt. Tycker inte om ett klädesplagg bara för att det är modernt, det ska vara snyggt också och jag ska tycka att det passar på mig. Mode är en inspiration inte ett måste.

Favorit affär?
Min favoritaffär är för tillfället H&M. MQ är inne i en dålig fas.

Vad köper du för smycken?
Jag köper alla möjliga smycken, älskar smycken och accessoarer!

Armband eller halsband elller ringar?
Väljer armband för tycker ett snyggt/några snygga armband kan lyfta upp vilken outfit som helst.

Bor du tsm me din kille?
Ja det gör jag, sedan juni i år :-)

Villa eller hus?
Det är väl i stort sett samma sak, vet att det är någon skillnad men ingen markant skillnad. Säger vilket som.

Vilken kläd affär gillar du?
Klädaffärer jag gillar är; H&M, MQ, JC samt en massa onlinebutiker.

Vilken sko affär gillar du?
Scorett, Din Sko och så har jag en onlinebutik på Favoriter hemma på datorn. Kommer inte på vad den heter.

Köpa kläder datan eller internet?
Antar att du menar online eller i en affär? :-) Tycker om både och. På internet kan man hitta saker som inte finns i affärerna, plus att det finns massa bra amerikanska onlinebutiker på internet. Samtidigt är det ju roligt att gå på en shoppingrunda och prova massa kläder och få hem det samma dag som man köper det.

Köpa skor internet eller affär?
Skor är bäst att köpa i butik egentligen, men man kan ju inte alltid låta bli att beställa hem. Men har fått många bra skor även när jag beställt hem.

Vad gör du i höst?
I höst så börjar jag mitt andra år på högskolan. Börjar med att vara fadder under rookieveckorna :-)

Vad vill du bli inom jobb?
Jag vill bli gruppchef, projektledare eller liknande.

Hur visste du vad du ville jobba med?
Jag har hunnit ändra mig många gånger i livet, men till slut var det det här som kändes mest "jag". Ha ganska mycket ansvar, arbeta med människor och så vidare.

Vad gillar du för husdjur?
Jag tycker om hundar och min katt. Gillar inte katter annars.

Hur vet man att man passar i skjorta?
En gammal vän sa till mig för några år sen (lät som jag är hundra år) att alla passar i allt. Det tyckte jag var väldigt fint sagt, för hon menade det verkligen. Hon tycker att alla har rätt att ha på sig det de vill och att det passar på dem. Plus att just skjorta tror jag definitivt inte att man inte kan passa i. Så släng på dig en skjorta du! :-)

Vad för slags skor köper du?
Jag köper båda låga och höga. Jag köper vardagliga och festfina. Jag älskar skor. Har en hel hög.

Hur många klackskor har du?
Få se nu, ska försöka tänka efter. Är inte hemma så kan inte kolla. Jag har nog ungefär 6-8 par. Inte så mycket nu när jag väl tänkte efter. Måste köpa fler!

Vad för märkes skor gillar du?
Jag tycker om Converse, Björn Borgs tygskor, Manolo Blahnik, Jimmy Choo och liknande märken. Dock har jag inte råd att köpa Manolo's eller Jimmy Choo eftersom jag är en fattig student. Men någon dag så!

Korta eller långa halsband?
Tycker om båda, beror på outfiten.

Stora eller små armband?
Tycker om både och även här. Roligt att variera :-)

Vad gillar du för slags ringar?
Tycker om stora ringar. I alla fall just nu, det går ju också i perioder. Men nu är det stort som gäller.

Vad gillar du med din kropp?
Jag tycker om min mage mest tror jag. Har lärt mig att acceptera min kropp som den är, lärt mig tycka om den.

Vad gillar du inte me din kropp?
Jag gillar inte mina lår, haha. Lite, lite för stora i proportion till resten. Jag är ju väldigt liten i kroppen. Skulle vilja ha bort kanske 1-2 cm omkretsmässigt. Bara träna som gäller, men är ju så lat så.

Egenskap du inte gillar hoss dej?
Jag har ett hemskt mathumör. Oftast är det min stackars pojkvän som får lida, haha.

Vad andvänder du för smink?
Till vardags använder jag mascara och rouge, concealer om det behövs. Nångång ibland när jag känner för det kan jag ta någon ögonskugga. Till fest är det mascara, rouge, kajal/eyeliner och ofta ögonskugga. Ibland blir det något på läpparna också.

Mycket eller lite smink?
Lagom är bäst.

Hur ofta målar du naglarna?
Jadu, vad kan det vara. Var tredje - var fjärde vecka kanske. Viktigt att låta naglarna vila. Beror lite på vad som händer och om jag känner att jag vill hotta upp en outfit eller så.

Vad köper du o rakar dej med?
Jag har en Gillette-rakhyvel, en killvariant. Supernöjd!

Vem noppar dina ögonbryn?
Det gör jag själv :-)

Målar du tånaglarna?
Ja det gör jag, de är nästan alltid målade.

Vad sover du i?
Antingen en stor sovt-shirt eller någon liten "pyjamas".

Vad köper du för sort jeans?
Jag köper slim, straight leggs. Stuprör helt enkelt. Köper nästan alla mina jeans på JC. Crocker, Levi's...

Vad gillar du för tröjor?
Jag gillar alla möjliga sorters tröjor, svårt att ge ett specifikt svar.

Vilka färger på tröjan köper du?
Allt förutom senapsgult skulle jag väl tro. Och inte orange, tycker inte om orange.

Stora eller små örhängen?
Både och, beror på outfit och frisyr :-)

Vad fick dig att börja blogga? :)
Jag började blogga för att jag tyckte det verkade himla kul. Få skriva av sig, få respons och så.

Favorit dag på veckan och varför?:D
Lördag! Det är då det händer ;-) Nej men oftast då det är fest eller annat kul, plus att det är den dagen man har som mest helgkänsla. På fredag jobbar man /är i skolan, så då har man bara kvällen och söndagar är dagen innan veckan drar igång igen. Söndagar är deprimerande.

Va roligt med frågestund =) då kan jag passa på att fråga vilka bloggare du följer dagligen? =)
Jag följer ingen direkt sådär. Jag har varit inne på en massa bra bloggar som jag tycker om men skulle ändå inte säga att jag följer dem. Jag följer ingen av kändisbloggarna.

Vad är det allra bästa du vet?
Oj vad svårt! Det allra bästa jag vet är när man har känslan av total frihet. Livet känns lätt, allting faller på plats, man har inga måsten... Då trivs jag på riktigt!

Vad beställer du helst när du är på ett cafee (sommar)?
Hm, är jag törstig så är det en iskall Coca Cola. Så gott. Annars skulle jag nog beställa glass!

Vad önskar du dig mest av allt? :)
Att jag inte behövde fira nästa jul utan min morfar.



Tack så jättemycket för alla frågor! Jag fick verkligen tänka till på vissa. Kul, kul!
Hoppas att ni är nöjda med svaren? Skäll på mig annars ;-)

Dagens outfit 110722


Ljusa jeans, Crocker - JC → Svart linne - JC → Beige/ljusbrun kofta - H&M

Så här ser jag alltså ut idag. Inte världens roligaste outfit men inte världens roligaste väder idag heller så.
Jag har svarat på alla frågor från frågestunden nu. Lägger upp dem senare ikväll sen!

Får helg om 40 minuter, wiie!

22 juli 2011

Vaknade till regn och åska i morse. Kul. Har ni lika underbart väder? Vart tog sommaren vägen? Sorgligt.


Vill bara säga tack för alla roliga frågor, har blivit en hel del. Superkul! Tänkte börja svara på dem nu och lägga upp svaren senare idag. Kommer nog ta ett bra tag innan det är färdigsvarat, haha. Men det gillas! Det är ju så det ska vara på en frågestund. Tycker jag.

Om ca 1 vecka så ska jag och Andreas åka och titta på en "sak". Något vi har pratat om att köpa/skaffa. Jag tittade ut den här specifika "saken" för lite drygt 1 år sedan och nu kan det alltså äntligen bli så att jag får den! ÄR SÅ GLAD! Vi har inte bestämt oss än för det är väldigt, väldigt mycket man måste tänka på. Inte bara att skaffa hur som helst. Kan ni gissa vad det är jag pratar om? :-)

Frågestund!


Som bilden lyder och som utlovat tidigare idag är det alltså dags för frågestunden! Det blev lite tidigare än jag hade tänkt men det ger ju bara er mer tid att ställa era söta frågor. Som det står på bilden så får ni fråga vad ni vill förutom snuskiga och dryga frågor, men det hoppas jag att ni inte hade tänkt heller.
Har inte bestämt riktigt hur länge jag ska låta frågestunden hålla på, beror lite på hur mycket frågor det blir och sådär. FRÅGA PÅ NU! :-)

Dagens outfit 110721

Nu kommer en bild på outfiten för dagen. Det är sämre väder så fick vara lite mer påklädd idag.


Blåa chinos - H&M → Vitt linne - JC → Grå tröja - Forever21

Till detta hade jag mina "finflipflop" från Banana Republic. Duggade när jag gick ner till bilen imorse, jag bara hoppades att det inte skulle börja regna mer för då hade det blivit lite småjobbigt. Som tur var så blev det inte mer än lite dugg så jag klarade mig från att få dränkta fötter. Thank God!

21 juli 2011

Hallå, hallå!
Sitter på jobbet. Som vanligt... Eller som vanligt kanske man inte kan säga då detta är första veckan på sommarjobbet för i år, men som vanligt den här veckan och 4 veckor framåt ;-) Nåja, nog tjafsat om det. Har alldeles nyss hjälpt hon som jobbar på ekonomiavdelningen att banka, hon hade inte riktigt tid. Så nu har man gjort det också. Har varit med när det har gjorts tidigare men aldrig gjort det själv.

Ungefär vid lunch (12:00-13:00) tänkte jag slänga upp dagens outfit. You can't wait, eller hur? ;-) haha. Sen ikväll eller innan jag går från jobbet så tänkte jag starta frågestunden så ni kan ju börja klura på lite frågor redan nu! Det blir nog sista inlägget för dagen då sen eftersom jag vill hinna få lite roliga frågor tills det är dags att svara på dem. Vill ni så kan ni ju kolla lite på frågor från förra frågestunden, dem hittar ni här.


Jag i lördags.

Vilket ointressant inlägg kände jag nu, haha. Men blir ju roligare senare idag trots allt så ni kanske överlever?

Svar på kommentarer!

1. Gick inte att svara till någon blogg/mail, därför svarar jag här.

Svar: För det första, tack så mycket! För det andra så har jag haft den sedan 2009. Dock har jag rensat bloggen vid ett tillfälle och nyligen, som några vet, så hade jag ett uppehåll på 1 år på grund av lite olika anledningar.


2. Fått liknande förfrågningar så beslutade mig för att göra ett allmänt svar här på bloggen.

Svar: Återigen, tack tack! 3 av armbanden är köpta tillsammans på Ur&Penn (om jag inte minns helt fel nu). 2 av armbanden (de 2 som är exakt likadana) hör ihop med andra armband egentligen och finns att köpa på H&M. De finns i olika färger, fast jag hade bara med de silvriga idag. 1 armband, det med strass, kommer jag faktiskt inte ihåg var det är köpt men jag vet att det finns liknande på de flesta klädaffärer.


3. Mest för att underrätta alla mina läsare.

Svar: Tyckte det var ett bra förslag och har bestämt mig för att göra som hon sa. Däremot gör jag inte detta idag. Tänkte göra det i samband med frågestunden. Att, när jag svarar på era frågor sen, börjar med en kort presentation om mig. Hur låter det? :-) Frågestunden startar jag antagligen imorgon tänkte jag. Sen svarar jag så fort jag tycker det har hunnit bli lite roliga frågor!

Blogresponse!


← Som ni ser här till vänster så har jag skaffat Blogresponse idag. Tänkte det kunde vara roligt för er att kunna ställa olika frågor som ni kan komma på. Lovar att jag svarar på alla frågor. Eller inte om jag får någon dryg fråga, men har inte fått några dryga kommentarer så jag hoppas det inte har tänkt börja komma några såna ;-)

På tal om frågor så funderar jag även på att ha en frågestund, även om jag nu har Blogresponse. Tänkte jag har ju varit borta i 1 år så ni kanske har lite ni undrar angående det eller annat. Vad tycker ni? :-) Väntar och ser vad ni tycker om saken och tar sedan tag i det om jag får positiv response!

BLI FÖRST MED ATT STÄLLA EN FRÅGA I BLOGRESPONSE!

20 juli 2011 - Dagens outfit 110720

Hejhej!
Eftersom vi hade tur och fick sol idag igen så körde jag på shorts en gång till. Känns som det inte är så många shortsdagar kvar på året så passar på som sagt. Har ni också bra väder? :-)


Svarta shorts - H&M → Leopardlinne - Gina Tricot → Grå ärmlös kofta - USA → Silverskärp - Gammalt

Shortsen är lite halvhöga. Inte enda upp i midjan men lite högre än "på höfterna".
Närbild på armbanden om så önskas;  Klicka på bilden för större. Min hand ser lite muppig ut men det får vi leva med. Som ni ser så är mitt hår blött på outfit-bilden, inte hunnit torka efter morgonen dusch.

Mest aktiva-listan och godnatt!

Såg en mycket rolig sak när jag skulle logga in på min blogg för någon timme sen. Nämligen detta;



Hur ofta är man med på den här listan? Jag har bloggat sen i söndags kväll, alltså i ca 3 dygn kan vi säga (sen jag tog upp bloggandet igen). Det är helt otroligt. Och NI ska ha tack♥ Nu kan jag verkligen sova gott!


En stor och blöt puss till alla mina läsare

Godnatt på er wraringar (som min kära vän Jonas brukar säga) så ses vi imorgon igen! Lovar att svara på resten av era söta kommentarer då. Sov sött!

Människa igen


Bild tagen för några helger sen.

Hemma från jobbet, ätit mat, nu mår jag bra igen! Trodde jag skulle svimma av hunger där ett tag...
Det blev bara spaghetti och tomatsås för var tvungen att laga till något snabbt. Tycker det är asgott så det gjorde inte så mycket. Hade dock inge mjölk hemma så den blev lite rinnigare än vanligt för jag fick använda vatten istället. Men men.

Så vad har alla för sig? :-)
Ska ni göra något speciellt ikväll? :-)

Dagens outfit 110719

Sitter på jobbet, lunch om en halvtimme. Gott, gott!
Tänkte slänga in en bild på klädvalet idag. Idag är det ju faktiskt sol och varmt ute, äntligen! Så idag kunde jag ha shorts utan att frysa rumpan av mig och det måste man ju ta till vara på. Eller hur? ;-)



Randiga shorts - H&M → Grå t-shirt med tryck - Not sure


Dagens frisyr fick bara bli en liten uppsätning med en liten klämma :-)

19 juli 2011 - Länkbyte

Mitt första länkbyte blir med den här tjejen;



Denna tjej tar otroligt fin bilder som hon lägger ut på sin blogg. In och titta tycker jag! Klicka här.

Förklaring till dagens frisyr



Som ni kanske minns från inlägget med dagens outfit och frisyr så var det denna frisyr jag hade idag. Jag lovade er en liten förklaring på frisyren senare idag. Här är den;

Det är inte svårare än så att jag i lördags hade halvinbakade flätor på varje sida i luggen. När jag sedan duschade så lät jag dem sitta kvar, sedan sov jag med dem. Tog ut dem i morse och håret var då "krusat". Resten av håret är mina egna lockar. Sedan satte jag upp det "krusade" håret med hårnålar som på bilderna. Eftersom jag har lockigt hår naturligt så syntes det väl inte supermycket, inte lika stor kontrast som det skulle bli till rakt hår. Tror dock det kan vara precis lika snyggt! Det blir lite mer volym och ser lite roligare ut än om man bara sätter upp hårnålar med "vanligt hår" :-)


Ena flätan från i lördags.

Fråga till er läsare!

Har du/har du haft sommarjobb

i år? I så fall vad?

-Själv sommarjobbar jag på en körskola. Samma som förra året. Jobbar även extra där ibland :-)

18 juli 2011 - Dagens outfit 110718

Idag är det ju inte så roligt väder precis. I alla fall inte här, här är det grått och regnigt... Det fick bli denna outfit idag;



Lång skjorta - VILA → Svarta leggings - BikBok


Så här ser jag ut i håret idag. Inget märkvärdigt egentligen. Ni kan ju ignorera min fina utväxt om ni vill :-)

Till denna outfit fick det bli mina svarta Converse. Inte så sugen på att gå i flipflop i regnet måste jag säga. Senare idag tänkte jag nog lägga ut en liten beskrivning av hur jag har gjort min frisyr. Den är ju, som sagt, inte så märkvärdig men har inte bara satt upp två hårnålar faktiskt. Mer får ni veta senare!

Vad har ni för er? :-)
Själv sitter jag på jobbet just nu. Är väldigt lugnt här, därför jag kände att jag kunde blogga lite.

17 juli 2011 - Kärt återseende!

Hejsan, hejsan!
Har bestämt mig för att ta upp bloggandet igen. Har saknat det. Anledningen till att jag tog en paus var för att jag hade så mycket annat där ett tag så kände att jag inte kunde hålla på helhjärtat. Det blev snarare ett stressmoment och då kan man lika gärna strunta i det.

Lite större saker som hänt sedan sist; 
∞ Blivit sambo
∞ Flyttat till Eskilstuna
∞ Firat 2 år med min pojkvän Andreas
∞ Blivit 20
∞ Gått klart 1 år på högskolan

En sak jag skulle vilja säga också, som har förvånat mig på ett positivt sätt, är att trots att jag inte har skrivit något på bloggen på 1 år så har det varit mycket folk inne på bloggen och jag har fått många kommentarer. Det tycker jag är superkul! Tack till alla er♥ Några sötisar som har frågat vart jag har tagit vägen och liknande också. Kul att veta att man är saknad måste jag säga (a)


Puss på alla er som fortsatt gå in här trots den obefintliga uppdateringen!