17 juli 2010 - Dagens outfit 100717

Idag ska jag som sagt på 50-årskalas. Det är farmors syster som fyller. Tror det kommer bli trevligt. Så härlig släkt som jag har så kan det ju nästan inte bli misslyckat ;-)
Är inte direkt festklädd idag för det är ju inte fest på det sättet. Detta har jag på mig:


Grå t-shirt - BikBok → Mörkblå stuprör, Crocker - JC

It's complicated & The rebound

I söndags såg jag och pojkvännen filmen It's complicated, från 2009. Jag tyckte den var helt okej. Lite småmysig sådär.
Igår så tittade han och jag på The rebound, även den från 2009. Det var samma sorts film om man säger. Kärlekskomedi eller vad det kan vara. Lite småmysig den med.

Jag rekommenderar båda dessa filmer. Småmysiga, lättsamma och inte så avancerade så det är inte så jobbigt att hänga med. Perfekta filmer när man är lite trött och seg och känner att hjärnan inte är på topp. När man bara vill mysa ner sig.
Ett annat plus är att det är bra skådespelare med i båda filmerna.


Bilder från Google.se

Nu ska jag sova! Supertrött. Hoppas alla har haft en bra kväll! Själv har jag umgåtts och spelat King med lite vänner. Sov så gott! God natt!

16 juli 2010

Och klockan är 16.16 (när jag började skriva)...

Igår eftermiddag åkte jag till pojkvännen och titta på film och hade mys. Sov där.
Idag har jag skjutsat Jenny fram och tillbaka till djursjukhuset för hon skulle kastrera ett djur. Först lämnade vi honom sen fick vi åka tillbaka och hämta honom. Jag sov där emellan. Sov kanske 2-3 timmar i natt så var riktigt trött. Mådde till och med illa av trötthet i bilen när vi åkte och lämnade djuret. Usch, usch.

Har precis fixat lite nya listor på Spotify. Trevlans.

Vad händer idag då? Ja antingen kommer det hit lite folk och har trevligt och dricker lite. Annars blir det nog bara att umgås med Jessica eller så. Trevligt vilket som. Hur ser eran dag/kväll ut? :-)

15 juli 2010

Sol, sol, strålande sol...
Så underbart väder! Har legat ute och solat, som vanligt. Så skönt. Eller det är på gränsen till för varmt faktiskt.
Men brun blir man. Thank god. Måste sola mig riktigt brun så jag inte blir helt likblek sen när jag börjar jobba och inte har tid att sola mer. Fast likblek kan jag faktiskt inte bli hur lite jag än solar men så blek jag nu kan bli.
Börjar jobba på måndag. Jobbar 8.45-18.00. Helt okej. Missar all sol bara. Får försöka ta igen det på helgerna. Det löser sig. Är ju värt det eftersom man får en massa härliga pengar sen att shoppa för. Lovely!

Hur ser eran dag ut idag då? :-)

14 juli 2010 - Krångel som vanligt...

Hallå! Idag har det inte varit en alltför händelserik dag. Solat, slöat och fixat komplettering (igen) till högskolan eftersom jag tydligen hade skickat in fel papper fast det stod att det var det som gällde. Fel information från skolan jag gjorde kursen på. Gjorde ju matematik C på distans. Det var där dom informerade fel om vad antagningsnämnden ville ha för papper. Men men, det får lösa sig. Mamma har ringt till alla man nånsin kan ringa för att fixa till det här. Jag skickade ju faktiskt in papprena i riktigt god tid och inte mitt fel att jag fått fel information. Men dom skulle vara snälla och hålla utkik efter mitt nyinskickade papper och åtminstone slänga in mig bland dom första reserverna. Det var ju snällt i alla fall :-) Dom kan ju inte direkt säga till någon av dom som fått papper om att dom kom in att det tyvärr blivit något fel så han/hon får bli reserv istället. Så fungerar det ju inte. Tyvärr.



Ikväll ska jag antagligen träffa min lilla darling. Han är ledig nu onsdag och torsdag. Mys. Får väl se vad vi hittar på. Lär väl bli att jag får tvinga ut honom att plocka blommor åt mig eftersom jag fortfarande inte fått några sen vi firade ett år. Den lilla lusen.


Husets snyggingar; Elis, G.T. och Sigge                      ,

Lyckligt...

Fick mejl idag om att jag antagligen får min telefon v. 33. Det är fan hur lång tid kvar som helst! Fem veckor för att vara mer exakt. Herregud. Kan jag inte bara få den på en gång? Orkar inte med min telefon längre. Vill ha min nya. Plus att jag vill ju få hem den så jag ser om den är något att ha eller om jag ska skicka tillbaka den. Orkar inte vänta. Hatar att vänta på saker... Typiskt!


Vill ha hem min lilla snygging!

Dagens outfit 100713

En väldigt sval och enkel outfit den varma dagen till ära:


Svart/vitrandigt linne - H&M → Vit kjol - ingen aning, köpt nångång inför en utlandsresa.

13 juli 2010

Igår åkte jag och hälsade på mamma och dom. Umgicks och så. Sov där. Idag fick min mamma färga håret på mig. Ville bli av med den hemska utväxten som nästan bara jag såg. Blev bra, tack mamsen!


Suddig bild. Wella, Viva, Sheep Mocha (?)

Åt precis tacos. Gott, gott! Nu sitter jag och tittar på film och smälter maten. Åt lite för mycket. 



Förrestenregnar det ute. Gör det det hos er med? Tycker det behövs. Har inte regnat på hur länge som helst. Det är så torrt överallt. Varken fint eller bra. Men nu får naturen lite vatten i alla fall.
Rätt mysigt med regn för övrigt. Det låter mysigt. Eller vad tycker ni?

Odla själv!

Jag satt och läste i lite såna här Hus & Hem, Hem & Trädgård och såna där tidningar för någon vecka sen. Tycker sånt är rätt kul för jag tycker om blommor, buskar, bär och växter. Längtar tills jag får en egen tomt att fixa till.
Hur som helst. Där fanns det lite om saker man kan odla själv. Sen har jag fått inspiration/tips av farmor, mormor och morfar. Farfar är inte så intresserad av sånt här nämligen om ni undrar varför han var den enda som inte fick stå med.
Nu tänkte jag tipsa om det jag tyckte var intressant för min del. Nämligen bara det jag skrev upp just då. Tips på ätbara saker.

I tidningen gav dom chilipeppar (som jag tyckte var lite coolt) och basilika som förslag.
Farmor tipsade om paprika, det ska tydligen bli jättegott. Det är så enkelt att du bara tar lite kärnor från en paprika och gräver ner så kommer det upp paprika så småningom. Det blir dock bara gröna paprikor, men dom ska inte smaka beskt som gröna paprikor man köper gör.
Sen så odlar mormor och morfar egna vindruvor och tomater. Dom är verkligen supergoda! Vindruvorna finns det inga ord för.
Sen är ju alltid körsbär, krusbär, vinbär, jordgubbar och smultron gott också. Det ska jag definitivt ha i trädgården när jag har en.
Finns ju egentligen hur mycket som helst att odla. När jag var mindre så odlade mamma morötter, sallad och rädisor till exempel.


Bilder från google.

Hoppas ni fick lite idéer om det kanske står stilla i huvudet på er som har trädgård. Jag har själv skrivit upp detta så jag kan titta på det sen när det är dags för mig att fixa i en egen trädgård.

12 juni 2010 - Eclipse

Igår var pojkvännen och jag som sagt på Eclipse, från 2010. Äntligen. Det var superskönt för det var nästan inge folk. Säkert för det var söndag. Var lite rädd att det skulle vara fullt med små brudar som skriker så fort Edward och/eller Jacob syns på duken. Det hade varit väldigt jobbigt. Men nu slapp vi det som tur var.
Vad tyckte jag om filmen då? Jo den var bra, såklart! Gud, tycker verkligen om dom här filmerna alltså. Kemin, vampyrerna, vargarna. Ja. Finns inga ord. Min typ av film så att säga.


Innan bion tog vi varsin sån här; Tasty Corn. Det är så jäkla gott. Tar en nästan varje gång vi är på bio.

11 juni 2010

foto0332 (MMS)

Så här kan det gå om man har en bra dag. Jag råkade köra in handen i fläkten. Den där skyddsramen har nämligen lossnat så den är livsfarlig. Idag ser det betydligt bättre ut än igår. Tur det. Är hos älsklingen just nu. Åkte hit igår natt. Vi ska på bio idag. Så äntligen ska jag få se Eclipse! Det är tusan på tiden. Var nära att ge upp att se filmen snart. Hur ser eran dag ut? Har ni också kalasväder? :-)

9 juli 2010 - ETT ÅR

Igår skrev jag att det "händer" något den här helgen förutom Power Meet och det var detta jag menade:
Idag har jag och min pojkvän varit tillsammans i ett år. Helt otroligt. Det har gått så fort.


Jag och älsklingen på julafton (inte världens bästa bild kanske men)

Älskar dig!

8 juli 2010 - Power Meet

Idag börjar Power Meet i Västerås. Många vet nog vad det är tror jag. Cruising och så där. För mig blir det till att åka dit imorgon med pojkvännen. Sen ska vi nog vara där hela helgen, älsklingen har ju kvar lägenheten i Västerås till sista juli så vi ska sova där. Skönt att slippa åka fram och tillbaka. Vi ska vara där med lite vänner. Trevligt!
Är det fler som ska tillbringa helgen på Power Meet? :-)
Men Power Meet är inte, för mig, det "bästa" med den här helgen. Mer information om det får ni imorgon. Nyfikna? ;-)

SATC-nörd indeed

Har glömt berätta en grej som jag gjorde för någon vecka sen, haha. Jag fick något mejl från cdon.com, eftersom jag är medlem sen jag beställde grejer därifrån, där det stod att man kunde fylla i sin mejladress så skulle man få veta så fort SATC 2 finns att köpa. Tror ni att jag gjorde det? Ja men självklart! Som den stora SATC-nörd jag är så var jag ju bara tvungen. Tänker beställa den så fort jag får mejl om att den finns att beställa. Skrämmande, jag vet. Men det får ni leva med ;-)

7 juli 2010

ÄNTLIGEN kom min älskade sol fram, så idag har jag solat minsann. Underbart. Nu känns det bättre. Jag har ju som sagt läst Twilight-böckerna medan jag har legat ute och solat och nu håller jag på med bok nummer 2 - När jag hör din röst. Man blir verkligen fast. Vill inte att det ska ta slut. Som tur är gör det ju inte det än på ett tag. Har ju både bok 3 och 4 kvar efter den jag håller på med nu. Lovely!



Hur ser eran dag ut idag? Har ni också underbart väder? :-)

McFly - The Heart Never Lies


Gud vad jag älskade den här låten förut. Erkänn att den är riktigt fin? Så fin text:

Some people laugh,
some people cry
Some people live,
some people die

Some people run,
right into the fire
Some people hide
their every desire

But we are the lovers
If you don't believe me
Then just look into my eyes
'cause the heart never lies

Some people fight, some people fall
Others pretend they don't care at all
If you wanna fight I'll stand right beside you
The day that you fall I'll be right behind you

To pick up the pieces
If you don't believe me
Just look into my eyes
'cause the heart never lies

Woah

Woah

Another year over, and we're still together
It's not always easy, but I'm here forever

We are the lovers
I know you believe me
When you look into my eyes
'cause the heart never lies

'cause the heart never lies

Because the heart never lies

6 juli 2010 - Ellos

Idag blev det minsann inge sol. Nej nej. Istället så har det regnat. Jag blir så glad på det här vädret alltså...



När jag var i stugan i måndags (?) så bläddrade jag igenom Ellos höst/vinter 2010. Jag tror nästan aldrig jag har beställt därifrån men det är för att jag i regel aldrig beställer kläder. Jag tycker om att shoppa och prova kläderna.
Hur som helst. Jag blev riktigt, riktigt besviken på deras kollektion/kollektioner. Jag hittade 2 snygga plagg, förutom några t-shirtar som man kan hitta lite var som helst. 2. Det är ju pinsamt. Det ena var en svart tröja helt gjort av spets, vilket jag är säker på att jag kan hitta någon annanstans. Det andra var en kjol i "school fashion"-stuk, vilket jag även där är säker på att jag kan hitta någon annanstans. Plus att dom hade matchat allt så himla fult. Jag förstår inte vem det var som hade bestämt och kommit på klädmatchningen i den här katalogen. Helt hemskt. Det gjorde saken bara ännu värre. Omöjligt att hitta snygga saker och bli intresserad om allting ser förjävligt ut i själva katalogen.
Nej det var en besvikelse. Brukar vara kul att kolla i klädkataloger och få lite inspiration, men det var ju bara att glömma...

5 juli 2010

Idag har det varit en riktigt seg dag. Kunde knappt komma upp imorse. Eller imorse och imorse, klockan var närmare 1 när jag tvingade mig upp. Så länge har jag inte sovit på riktigt länge. Vet inte vad det är för fel. La mig till och med tidigare än jag brukar. Skumt det där. Imorgon ska jag i alla fall upp när jag brukar, vilket är mellan 9-10. Sen har jag bestämt att det ska vara sol. Har bara haft överdrivet varmt de senaste dagarna men inge sol minsann. Varmt och kvavt och jävligt. Hur kul är det? Jag vill ju sola och bli brun. Tycker att alla ska vara snälla och hålla tummarna och att alla innerligt önskar sig sol till mig imorgon!


Så ska det se ut imorgon!

Nu funderar jag på att sätta på en film att somna till. Är supertrött. Orkar inte vara vaken. Plus att jag vill vara pigg till imorgon. Hoppas att alla har haft en riktigt bra dag! Och så vill jag ursäkta för min bloggfrånvaro idag. Har superslöat hela dagen så har faktiskt inte orkat. Som jag sa i början; det har varit en riktigt seg dag.
Godnatt! Sov så sött! Bättre uppdatering imorgon, det lovar jag!

Sommarstugan i bilder

Börjar med saker utanför stugan. Innifrån stugan blir någon annan gång. Blir så mycket bilder annars.










Fyra bilder med saker från vårat hus...




4 juli 2010

Idag åt jag en riktigt rejäl och nyttig frukost. Fick något ryck.


Broccoli, majs och "scrambled eggs".

Rätt gott. Fast måste vara ganska mycket salt på så det är väl kanske inte superbra. Men nyttigare än annat i alla fall.
Broccolin kokade jag helt enkelt i vatten med mycket salt. Sen hade jag fryst majs så den mikrade jag, också det med lite salt. Lät dom svalna sen. Sen äggen vet ni väl hur man gör. Fast jag har hört att vissa har mjölk och grejer när dom gör "scrambled eggs", det har inte jag. Jag har helt enkelt i äggen och rör runt så det blir som en "röra". Och salt får man inte glömma.
Jag är lite konstig när det gäller ägg. Jag har perioder när jag inte klarar av att äta ägg alls. Sen kan jag få perioder när det är helt okej. Fast stekt ägg tycker jag aldrig om och vanligt kokt ägg är inte heller en favorit. Så det är väl äggröra i så fall. Spännande tänkte ni där, haha. Babblar bort mig som vanligt.
Så, hur ser eran söndag ut då? :-)

Beställt telefon!

Glömde kameran när jag åkte ut till farmor och farfar, of course. Vem är förvånad? Inte jag i alla fall...
Men renoveringen var ändå inte klar så kan ta kort när det är klart istället. Jag tog i alla fall ett kort med telefonen. Duktigt av mig tycker jag.


Vi åt grillad fläskfilé, sallad och potatissallad. Supergott!



Idag så beställde jag en ny telefon. Äntligen. Min är ju helt kass. Vet inte om det är för att jag har tappat den för mycket eller om den bara har gett upp sitt liv. Den startar om sig själv, lägger på medan man pratar i telefon, hakar upp sig, får för sig att varken kunna ringa, ta emot samtal, skicka sms eller få sms ibland och batteriet är helt värdelöst redan. Det där med batteriet kan vara för att jag har laddat fel. Man skulle tydligen ladda dom nya batterien på något nytt sätt mot vad jag har hört tidigare så det kan ju förklara en del.

Hur som helst. Jag beställde i alla fall en Sony Ericsson M1i Aspen. Är inget Sony Ericsson-fan egentligen men jag fastnade för modellen och att den är miljövänlig. Den är alltså gjord på återvunnet material och är energisnål. Tyckte det kändes bra faktiskt. Göra nånting för miljön.
Jag passade även på att skaffa abonnemang. Har bara haft kontantkort tidigare så det ska bli spännande. Ett litet steg in i vuxenvärlden, haha. Får se hur det går.
Är den inte bra får jag skicka tillbaka den, har ju varken tittat, pillat eller petat på den i verkligheten.


Min nya telefon. Är den för plastig så åker den tillbaka på en gång.

3 juli 2010 - Scones & sommarstuga

Sov hos älsklingen i natt igen. Mys. Vi tog lite nattmat på McDonald's när jag kom dit. Sen var det tänkt att jag och Jessica skulle ha åkt till Unden (stavning?) för att sola och bada för det skulle ju bli så fint väder idag men dels somnade jag när jag kom hem imorse och så var det inte så bra väder. Mycket moln och blåst. Fast ändå supervarmt. Så det blev inget med det. Jag och Jenny gjorde Scones till frukost i "morse", det var gott. Vi hade inge mjölk hemma så fick göra med vatten istället.

Recept Scones 4 personer:
  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

    Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
    Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
    Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
    Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
    Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!



    Nu ska jag iväg och hälsa på farmor och farfar i deras sommarstuga. Det blev aldrig av igår. Åkte på liten tripp med Jessica istället. Tar kort som jag slänger in sen!

    Ska ni hitta på idag då? :-)

  • Stackars liten!

    Min vän Jessica hittade en helt hemsk artikel på Aftonbladet.se för en liten stund sen. Vi är helt förstummade. Det handlar om en 4-årig tjej som fick mens redan när hon var 3 år gammal. Herregud. Stackars liten!

    "Lina bor med sin familj i Västsverige. Hon är en helt vanlig fyraåring. Bortsett från att hon varje månad får blödningar och menssmärtor som är så starka att hon inte kan gå till dagis."


    ”Hon säger: ’Mamma, nu är det blod i trosorna igen’”, säger mamma Lisa."


    "Av någon anledning hade kroppens egen biologiska klocka satt igång den sexuella utvecklingen."

    "Hon fick också flytningar och humörsvängningar, säger Lisa."


    "Pendlingarna har gjort att dottern kan vara svår att kommunicera med:
    – Hon blir lätt förnärmad och börjar gråta. En gång hittade hon ingen sked när hon skulle äta gröten och bröt ihop fullständigt. Det är så hemskt, man kommer ju själv ihåg den där perioden."

    "Diagnosen innebär att Lina i fem-sex år framöver kommer att vara beroende av hormoninjektioner. En gång i månaden måste hon ta en spruta i benet, rakt in i muskeln."


    Bild från aftonbladet.se (OBS! Bild arrangerad)


    Läs mer här.

    2 juli 2010

    Igår natt åkte jag iväg till älsklingen. Dom har ju flyttat in i nya lägenheten nu. Sov där. Kom hem för ett tag sen.
    Idag vet jag faktiskt inte vad som händer. Pojkvännen jobbar. Några vänner undrade om jag ville med på typ någon festival i Västerås. Sen var det någon som sa att det var Rix fm-festivalen och då var jag inte så sugen längre. Ingen lust att lyssna på typ Ola och dom där. Är lite sugen på att åka ut till farmor och farfar i deras sommarstuga och umgås lite. Har inte varit där sen dom byggde ut och fixade så känns som det är dags. Sen i natt när älsklingen har jobbat klart (runt kl. 1) så kanske jag ska dit igen. Får se hur det blir.
    Hur ser eran fredag ut? :-)

    The Pussycat Dolls - Jai Ho

    Fråga till er läsare!

    Vilken årstid tycker du bäst om?

    -För mig är det definitivt sommaren. Sol, bad och sköna dagar.

    1 juli 2010 - Sommarens 10 favoriter!

    Kom hem för en liten stund sen efter att ha varit på stan med farmor och Ann-Sofie. Farmor behövde köpa lite grejer och sedan satte vi oss på McDonald's och tog varsin cheese och varsin McFlurry. Gott!



    Som många andra så älskar jag nagellack. Därför tänkte jag slänga in en bild och information om mina favoriter i sommar. Kanske köper fler under sommaren men favoriterna so far.


    Från vänster till höger:
    Mavala, Hong Kong, Nr 19.
    Mavala, Toulouse, Nr 52. (Lite, lite mörkare rosa i verkligheten.)
    Mavala, Black, Nr 48.
    Blått, present från Thailand.
    Mavala, Nice, Nr 72.
    Nail polish by H&M, All Eyes On Me.
    Viva la Diva, Nr 113 om jag fattar rätt. (Mycket skarpare röd/rosa färg i verkligheten.)
    Depend, Nr 35.
    Nail polish by H&M, Midnight Passion.
    Depend, Nr 158.

    GUNVALD

    Är det bara jag som älskar Gunvald i Beck-filmerna? Han är så jävla skön och härlig. En av favoritreplikerna är definitivt en som är mot slutet i Skarpt läge:

    Först gick rocken sönder,
    sen höll han på att ramla ner från taket...
    Det är det som händer.

    Jag älskar verkligen den repliken, eller replikerna, vad man nu ska kalla det. Sitter och småler långt innan han säger det bara för att jag vet att det kommer, haha. Fast man måste ju ha sett filmen för att förstå det sköna med det. Han förfinar ju situationen lite om man säger så ;-) Skönare kille får man ju leta efter. Han är ju superskön i alla Beck-filmer.


    En snevriden G.T. som jag tog kort på alldeles precis.

    RSS 2.0